Thursday, May 5, 2011

INSTITUT PROFESIONALISME BAITULMAL

Salam Kasih Sayang dan Salam 1Malaysia,

Hari ni cgu dan rakan2 seperjuangn menghadiri Seminar LCCI anjuran JPWP KL... alhamdulillah utk guru2 Putrajaya dijemput turut serta.. segan gak pada mulanya coz ... kami dah la menumpang lepas tu lambat sampai la pulak.. nasib baik sampai di tempat seminar baru sesi permulaan... dengan selamba cgu masuk je dlm dewan kuliah tu dgn hati berkobar2 coz nak tuntut ilmu...



Memang best dgn apa yg cgu pelajari hari ni.. walaupun dah pandai..hehe.... tapi bg cgu ini satu ilmu yg amat berguna untuk cgu pelajari dan sampaikan kepada anak2 didik kesayangan cgu... alhamdulillah barulah jelas... dlm kepala cgu ni dah macam2 fikir nak buat strategi ABC .. mudahan anak2 didik cgu pandai menilai dan menghargai serta menghormati nya... ;)


Seminar ni bertempat di IPB iaitu Institut Profesionalisme Baitulmal.. cgu akui tak pernah dengar pasal IPB ni.. buat pertama kali.. Satu institusi yg sangat bagus... dan telah melahirkan ramai orang yg telah berjaya dalam profesion yg diceburi...

Nasihat cgu sesiapa yg tak dapat mana2 atau tak dapat sambung belajar disebabkan masalah kewangan boleh mohon IPB.. kerana IPB memang membantu pelajar2 yg nak sambung pelajar dengan memberikan biasiswa penuh kepada pelajar2 yg belajar di IPB.. kiranya free la belajar kat sini bagi yg layak... Pendapatan keluarga RM2000 ke bawah... boleh la kalau nk mohon..

Hampir 7 pm baru lah cgu sampai putrajaya... memang best.. memang seronok kl dengan rakan2 guru akaun putrajaya.. kami umpama adik beradik.. saling bekerjasama dan membantu... i love u kakak2 n adik2... moga ukhuwah ini berkekalan hingga ke akhirnya... amin..

ops!! lupa pulak.. hari ni gak anak2 didik cgu exam paper akaun untuk mid year exam... harapan cgu semoga kalian dapat menjawab dengan baik... sebab cgu yakin.. kejayaan u all adalah kejayaan utk diri sendiri dan bukannya datang daripada cgu... u all usaha pasti akan berjaya... cgu hanya membantu sahaja bertanggungjawab menyampaikan ilmu  yg telah ditetapkan... ;)

5 comments:

  1. salam cg,sory ggu cg,sy nk tny,saya dpt asasi perakaunan dan muamalat di usim,dan insyaAllah sy akan pergi ke sana,bole saya tau,bole x sy nk amek acca @ cat semsa sy blajar,kirenye sambil menyelam,minum air,saya harap cg dapat mjwb soalan sy agar impian sy untuk mjd acc tcapai,terimakasih atas jasa baik cg,

    kalau cg nk jwb soalan saya,bole hantar ke fb sy,(nurul hananys)

    ReplyDelete
  2. Tempoh kutipan & pembayaran hutang adalh * beberapa hari??

    ReplyDelete
  3. hanany,
    pandangan cgu baik teruskan dengan cat@acca.. perkara yg hampir sama tu. baik hanany fokus. cemerlang dalam acca dah menjamin masa depan.. ;)

    lory wong : ambil 31 hari je.. sebab sebulan je kan bulan januari

    ReplyDelete
  4. Cikgu, kalau study cat-acca dekat ipb nie memang comfirm free ke? Sy dah apply n layak tpi keliru pasal perbelanjaan. Lagi satu mana lebih baik study cat-acca di kptm guna pinjaman mara @ study cat-acca di baitumal nie?

    ReplyDelete
  5. Sy ida lepasan spm 2013, sy nk tanya cikgu betul ke study cat-acca dekat baitumal nie free? Sy dah mohon dan sy layak tpi sy keliru dgn perbelanjaan nie. Lagipun kos nie kn mahal banding dgn kos lain. Lagi satu, mana lebih baik bagi pandangan cikgu antara cat-acca di kptm guna pinjaman mara @ cat-acca bawah baitulmal (ipb) nie?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...