Saturday, April 22, 2017

Bersama Mentee ....


 

Dah berlalu hampir 4 tahun... dh membesar anak2 mentee ni depan mata... moga keluar SAS dengan kebanggaan masing2... aktif dengan cara masing2... ada yg tahfiz, ada yg ragbi, hoki, kriket, bola keranjang, bola sepak dll ... cgu bangga dengan uols... 😉

Saturday, March 11, 2017

HTO1M Pembelajaran Abad ke 21

Anda TIDAK PERLU lagi buang MASA dan DUIT untuk tuisyen  anak DEMI kecemerlangan akademik mereka. Kini semuanya MUDAH dan JIMAT serta SESUAI dengan DUNIA MASA KINI anak anda. Di tuisyen online HTO1M, kami berikan anda REVOLUSI tuisyen  online berteraskan konsep PENDIDIKAN ABAD KE-21 yg TERBAIK!!

Mengapa TUISYEN ONLINE HTO1M?

>> 100% Pendidikan Abad Ke-21
>> Dikendalikan oleh guru bertauliah dan berpengalaman
>> Tahun 4 hingga Tingkatan 5
>> Ikut format & silibus terkini.
>> Kandungan nota dan bahan latihan lengkap serta pelbagai
>> Dilengkapi format PBS, KBAT dan i-THINK.
>> Interaktif dan mesra pengguna.
>> Akses secara online & offline
>> boleh diakses mlalui computer, tablet dan smatphone.
>> Murah!! – Satu subjek RM25/bulanan
>> Dan BANYAK lagi

Bukan itu saja. Ibu bapa boleh pendapatan sampingan MUDAH dgn bantu promosi tuisyen online HTO1M. CARA MUDAH!! Smuanya di hujung jari. COPY PASTE je.

APA PERLU BUAT??
>> Ingat & Simpan :: (KOD AGEN ANDA MY17770990)
>>Join GROUP telegram PARENT :: HTO1M utk INFO TERKINI.
https://t.me/joinchat/AAAAAEE4SDAuqJiFES2d6g
https://t.me/joinchat/AAAAAEE4SDAuqJiFES2d6g
https://t.me/joinchat/AAAAAEE4SDAuqJiFES2d6g
https://t.me/joinchat/AAAAAEE4SDAuqJiFES2d6g
>> Daftar keahlian dengan aktifkan langganan akaun murid untuk anak &  PILIH guru bimbingan.
>> Bantu PROMOSI tuisyen online guru HTO1M melalui viral iklan. CONTOH IKLAN yg disediakan (CopyPaste)
>> Nikmati bonus dan imbuhan lumayan yang disediakan.

TUNGGU apa !! RAMAI ibu bapa telah SERTAI tuisyen online HTO1M utk kecemerlangan anak mereka. Lebih JIMAT dan PRAKTIKAL. Malah boleh buat income tambahan  Anda BILA lagi?? REBUTLAH peluang keemasan utk kecemerlangan ANAK dan UBAH ekonomi KELUARGA anda. BERTINDAKLAH SEKARANG!!

Hubungi sy utk dapat langganan akaun murid secara PERCUMA. Ianya TERHAD!!
Whatsapp @ telegram

>> 0105320369 & Admin cikgusila.com
>> 0105320369 & Admin cikgusila.com
>> 0105320369 & Admin cikgusila.com

Wednesday, March 8, 2017

Happy Woman's Day

From our big boss .. tqvm Dato'... really appreciate it 😘

To every WOMAN of SAS:  WOMAN,

● changes her name

● changes her home

● leaves her family

● moves in with you

● builds a home with you

● gets pregnant for you

● pregnancy changes her body

● she gets fat

● almost gives up in the labour room due to the unbearable pain of child birth

● even the kids she delivers bear your name

Till the day she dies... everything she does... cooking, cleaning your house, taking care of your parents, bringing up your children, earning, advising you, ensuring you can be relaxed, maintaining all family relations, everything that benefit you..... sometimes at the cost of her own health, hobbies and beauty.

So who is really doing whom a favour?

Dear men, appreciate the women in your lives always, because it is not easy to be a woman.

*Being a woman is priceless*

Happy women's week! 

Pass this to every woman in your contact to make her feel proud of herself.

Rock the world ladies!

A salute to ladies!

WOMAN MEANS :-

W ➖ WONDERFUL MOTHER
O ➖ OUTSTANDING FRIEND
M ➖ MARVELLOUS DAUGHTER
A ➖ ADORABLE SISTER
N ➖ NICEST GIFT TO MEN FROM ALLAH

Pass to every men to know the value of women
              &
Pass to every women to feel proud!

Friday, March 3, 2017

Home Tuition Online

Assalamualaikum...

Salam kasih sayang buat semua...

Sorry... baru sempat hari ini nak update apa yang sepatutnya... dari sehari ke sehari nak share tak dapat ... agak sibuk dengan kerja2 sekolah yang macam2... tekanan kerja ni adakalanya bagus untuk kita lebih jadi lebih matang... 2 in 1... kerja yang perlu disegerakan minggu ni yang minta serentak... alhamdulillah selesai dah... dah lama tak stay up ... ermmm tak macam dulu dah... en suami kata dah faktor umur kot ... hihihi... tak kisah lah janji selesai ...

Pengalaman membuatkan kita akan lebih matang ... dah 10 tahun lamanya dalam dunia blogger ni... macam2 pengalaman dilalui dari aspek2 yang berbeza... seronok ada... suka duka pun ada...
Dulu sebelum nak buat blog ni cgu ingat lagi sifu cgu cakap... blog mmg boleh bg $$$ kepada kita... kl dah lepas 10 tahun inshaallah ... Ya... ada kebenarannya... cgu percaya dengan kata sifu (sebab tu bila belajar kita mesti percaya je kata cikgu2 kita... pesanan untuk diri sendiri juga... :) )...
Semalam cheque yang diterima daripada google sebulan lepas dah clear ... best nya... alhamdulillah .. walaupun sedikit tapi sangat berbaloi... dulu nak dapat usd1.00 bertahun2 baru dapat... Jom sapa yang tak de blog lagi ...  buat la sekarang... hihi ...


Baru-baru ini cgu baru selesai kursus bersama rakan2 guru yang lain berkaitan dengan pembelajaran abad ke 21... sangat menarik ... Inilah yang cgu nak buat masa mula2 cgu buat blog... ada satu sistem yang boleh cgu berhubung dengan anak murid cgu secara maya ... 
sebelum ni blog, facebook, insta, telegram n apa lagi.. tapi masih lagi tak dapat beri sepenuhnya apa yang cgu nak... pernah terfikir nak buat sistem sendiri tapi tak pandai...
sekarang tak perlu nak fikir apa2 lagi... sistem dah ada depan mata ... 

dah lulus belajar sistem ni... sapa tu? cuba teka? Hebat!!! 

nak cuba sistem ni boleh ... ada masa 7 hari diberi untuk mencuba ... 

Klik di sini : 


Ada banyak keistimewaannya ... 

Minat nak dapatkan sistem ni... dan perlukan bantuan... boleh sertai cgu di link telegram cgu..


Berminat nak sertai kelas cgu pun boleh... dengan syarat mesti ada sistem ini juga...  semua secara online dengan cgu... tak kira jauh atau dekat... 
tak rugi uols... sangat berbaloi ... pakej bukan diberi satu subjek tetapi semua subjek ada... 

Berminat nak sertai kelas cgu : 






Thursday, February 16, 2017

2017 ... FEBRUARI ...

Salam kasih sayang ...

Ya Allah... lama betul rasanya dah x celoteh dalam blog ni... merajuk... malas... tak de semangat nak menaip pun ada... hahaha... malam ni tengah rajin nak menaip... mungkin satu tugasan yang dah selesai... amin

cepat kan masa berlalu... dah bulan Feb 2017... pejam celik pejam celik... sebelum ni dah dok fikir nak wat macam2 tapi... ada yg dibuat dan ada juga yang tak dapat dibuat...

Tahun 2017 ... silibus baru tingkatan 4 bagi subjek PRINSIP PERAKAUNAN...KSSM... guna DSKP baru... tapi  Tingkatan 5 masih kekal yang lama... dan tahun akhir untuk KBSM... Format SPM pun masih sama lagi seperti tahun lepas 2016 .... 
cerita 2016 ... huhuhu... sebulan lagi keputusan diumumkan... 16 Mac 2017... sabar je la menanti ... redha je la kan...
tak nak ulas banyak2...

Cadangan tahun ni nak aktif semula dengan blog ni... nak berkarya semula melepaskan apa yang nak dikata... apa yang difikir ... boleh kan? ... 

blogspot pun dah lain skit... tak explore habis lagi ...

ermmm... teringat dok ank murid seorang ni... cita-cita nak jadi YB ... tapi tak nak kawin... gaya YB tu inshaallah... tak nak kawin tu macam x caya je... apapun kita tunggu dan lihat... 5 tahun lagi ... ala sekarang sekejap je masa berlalu...










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...