Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

Kerja Rumah Semasa Cuti 14-22 Feb 2015

Assalamualaikum dan Salam Kasih Sayang,
Selamat bercuti buat semua anak2 didik cgu... seminggu cgu tak jumpa uols kan... tak jumpa bukan penghalang kita tak dapat belajar... guna kan medium apa jua yang boleh menghubungkan kita...  disebabkan cuti lama... jangan sia-siakan masa cuti ni ya... fahamkan semula apa yang perlu difahami...
TINGKATAN 5 CITA
cgu dah bekalkan 'Modul Hebat Akaun Gempak 2015' ...  buat m/s 1 hingga 16 (silibus tingkatan 4) hingga penyata kewangan milikan tunggal... soalan pendek2 je... nak cemerlang mesti usaha untuk berjaya ... :)



TINGKATAN 4 MAJU DAN 4 USAHA ... cgu nak setiap orang cari gambar yang berkaitan dengan klasifikasi akaun.. aset, liabiliti, ekuiti pemilik, hasil dan belanja... buat dalam bentuk folio... rujuk dalam mana2 buku... cgu nak hasilnya diterjemahkan dalam bentuk gambar... gunakan kreativiti masing2 untuk hasilkan folio ini...
Sebarang pertanyaan boleh email or pm cgu ya... :)



Februari 2015

Assalamualaikum dan Salam Kasih Sayang,
Hari ni cgu dah cuti sekolah sempena tahun baru cina... ermm... walaupun cuti tapi tak dapat nak bercuti ke mana-mana sebab anak2 masih sekolah... yang penting dapat rehat kan diri sekejap dengan keje2 sekolah... bersama orang tersayang lak... :)
sekadar nak kongsi perkara yang berlaku sepanjang Februari ni ... bulan ni mmg penting sebenarnya. tapi boleh tahun ni terlewat hanya kerana kesibukan pada tarikh2 tersebut...
1102 ... tarikh ni sebenarnya ulangtahun perkahwinan ... boleh tak ingat.. sepanjang minggu ni mmg tiada di sekolah .. ada bengkel.. dlm kepala ni dok fikir keje je... bila tengok tarikh mmg terkata tarikh ni macam penting je... tapi tak boleh nak recall ... tiba2 dapat wsap ... 

argk!!! baru ingat... tq buat suamiku ... En Hariss... moga pertalian ini kekal hingga akhir hayat...  
1302 ... sebabkan 1102 tu blh lupa hampir setengah hari... jadi tarikh ni mmg sentiasa berjaga... nak gak jadi orang pertama wish... hari ni birthday …

Kuiz Soalan SPM dan Percubaan SPM Prinsip Perakaunan

Salam kasih sayang...
Nak berjaya mesti usaha dengan gigih.  nak berjaya mesti belajar sungguh2.  nak berjaya mesti fokus.  nak berjaya mesti dengar kata.  nak berjaya mesti senyum selalu. Nak berjaya mesti rajin buat latihan banyak2.  nak berjaya mesti ... ... ...
daripada suka sangat online cari macam2 perkara... jom cuba jawab soalan2 SPM dan soalan percubaan SPM tahun2 sebelumnya dalam web sifu cgu... cuba jawab soalan2 ni berulang2 kali...  cgu yakin 100% SPM mesti A+... nak kan A+? kalau nak jawab kuiz2 ni berulangkali ... smartphone ada kan ... :)