Thursday, June 18, 2015

Tarikh Prinsip Perakaunan SPM 2015


Monday, March 9, 2015

PERMOHONAN SIJIL LCCI CALON SPM 2014

Assalamualaikum dan salam kasih sayang
Sekadar perkongsian berkaitan dengan permohonan sijil LCCI bagi calon SPM 2014. Bagi calon SPM 2013 ke bawah ... tak sama dengan yang ini ya... rujuk web LCCI ya..

Boleh mohon dengan print borang ini ya...
cikgu share kan di sini makluman terkini yang diterima daripada rakan cgu, cgu Salwa Mohd Sarif.. tq cgu. Sbb cgu dah terima borang yg awal adalah ada perbezaan dengan yang terkini...

"Maklum balas daripada pegawai LCCI berhubung isu RM26.50.
Wsalam Cikgu,
Bayaran untuk permohonan sijil LCCI bermula SPM 2014 adalah RM26.50. (RM25.00 + RM1.50 (GST)). Hal ini disebabkan semua permohonan untuk batch yang pertama akan diproses dalam bulan Mei (kerana tarikh tutup permohonan untuk batch pertama adalah 30 April). Oleh demikian, semua permohonan, termasuk permohonan yang dibuat dalam bulan Mac 2014 akan dikenakan GST. Hal ini adalah berdasarkan nasihat dan saranan dari pihak Jabatan Kewangan Pearson LCCI.
Kami memohon maaf diatas kekeliruan ini kerana pihak kami sendiri baru menerima arahan ini, sedangkan keputusan SPM 2014 telahpun diumumkan dan borang LCCI telah pun diedarkan. Borang yang baru hanya boleh didapati melalui link dibawah dan juga melalui laman Facebook LCCI Asia.

Sekali lagi saya memohon maaf bagi pihak pihak Pearson LCCI.
Terima kasih.
Hisyam Md. Suhaimi
Key Account Manager
Pearson Dutch Lady Malaysia"

**Info dr LCCI:
Pelajar boleh bank in menerusi Akaun Maybank utk bayaran RM 26.50
Lepas tu sertakan (attach) je slip dgn borang permohonan.
Kat bawah ni no akaun LCCI .
5141 87354949 (Maybank)
LCCI international.... ( mcm dlm borang ) 
Sbrg pertanyaan blh call LCCI KL
03 2289 7000

harapan info ini membantu kepada semua... :)








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...