Sunday, February 7, 2016

HOMEWORK TAHUN BARU CINA 2016



Salam kasih sayang 
buat semua anak didik cgu... 

Seronok kan dapat cuti lama tahun ni. Bila sebut homework je ada yang suka ada yang tak suka kan?

sebelum tu cgu nak ucapkan "Gong Xi Fa Cai" buat rakan2 cgu ... 
my lovely sis Khoo n Chin, to adik Kho n Bancha ...
dan buat semua rakyat Malaysia yang merayakanya tahun ni ...


Sebelum balik hari tu cgu dah pesan tengok blog cgu sama ada cgu bg homework atau pun tidak kan?

Nah homework masa cuti ni...

5U dan 5M 
siapkan semua tugasan yang tertangguh... tak banyak ... sikit je... kl dah siap tengok video yg cgu dah beri sebelum ni... utk pemahaman dengan lebih jelas..

4U dan 4M
lepas baca blog cgu ni... cuba search di internet ni apa yang dikatakan dengan klasifikasi akaun? lepas cuti ni kita akan bincangkan... 

1M
cgu bagi rehat sat kali ni... buat ulangkaji semula apa yang dimaksudkan dengan peta i-Think dengan lebih jelas ya... mudah nanti untuk kita buat tugasan seterusnya bila di kelas pdp.. 

sikit je kan homework yang cgu beri? apapun bersedia dengan Ujian Bulanan 1 .. pada 01 - 03 Mac 2016 ... ingat pesan cgu ... NO CDEG ... 

ok ... kita jumpa lepas cuti ni ... jaga diri elok-elok ... solat 5 waktu sehari semalam ... 
tolong ibubapa ... :)

*****************************






Saturday, January 30, 2016

JANUARI 2016


Sekadar perkongsian segala aktiviti / program cgu atau panitia yang dijalankan sepanjang bulan Januari 2016... supaya ianya boleh dirujuk semula di hujung tahun nanti... :)

Minggu 1 - 04-10.01.16

PdP T5 - Belanjawan Tunai selesai
PdP T4 - Pengenalan kepada Perakaunan ... buat kumpulan perbincangan 
06.01.16 .... terlibat dengan Pendaftaran T1 (kaunter Koperasi 1M)

Minggu 2 - 11-17.01.16

11.01.16 - Anugerah Pengetua PAT 2015... alhamdulillah dapat gak dilaksanakan... tertangguh tahun lepas disebabkan beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan..

12-15.01.16 - Mesyuarat...
semua PdP ditangguhkan... Minggu 3 kita jumpa ya ... 

Minggu 3 - 18-24.01.16

19.01.16 - Malam Perkasa Ilmu 01/2016 [08.00 pm - 09.30 pm]... mulakan dengan topik seterusnya... Penyata Penyesuaian Bank...

20.01.16 - [03.30 - 04.30 pm] Perjumpaan Kelab Pengguna Sekolah ... taklimat dan penyediaan papan kenyataan kelab.

21.01.16 - [03.30 - 05.00 pm] Mesyuarat UPP/PBS Bil 1/2016 

21.01.16 - [09.00 pm - 11.00 pm] ... Taklimat dan penyediaan Headcount Murid SPM 2016... 

PdP T4 ... sambungan Pengenalan kepada Perakaunan...
PdP T5 ... teknik menjawab PPB
PdP T1 ... Organisasi Bengkel dan Keselamatan ... 

Minggu 4 - 25-30.01.16

26.01.16 [01.10 pm - 02.15 pm] - Mesyuarat Pengurus Kualiti - 04 Pengurus Peperiksaan

28.01.16 [07.30 am - 01.10 pm] - guru pengawas Ujian Khas Ulangan PAT T4 2015 ...bagi murid yang Gagal elektif.

PdP T4 ... sambungan pembentangan Pengenalan kpd Perakaunan
PdP T5 ... Penggajian
PdP T1 ... ditangguhkan ... relif pengawas peperiksaan di Dewan Putra Perdana


- Ujian Khas Ulangan PAT T4 2015 -

29.01.16 - [08.30 am - 01.00 pm] Majlis Dialog Akademik Perjumpaan Ibu Bapa T5 2016. AJK Pamplet/Pembentangan/Booklet/Slip Keputusan 

30.01.16 [11.00 am - 01.00 pm] - Bengkel Magic Hand BADLEH Tingkatan 4M dan 4U.. 
Tempat : Bilik Tutorial ...

Alhamdulillah berakhir bulan Januari dengan beberapa perancangan yang dapat dilaksanankan dengan kerjasama semua pentadbir, rakan2, pibg... tak lupa suami tercinta.. dan anak2 yang sentiasa menyokong apa yang mama buat...

Seterusnya ... Februari 2016 ...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...