Wednesday, September 14, 2016

BONUS? Selamat Hari Raya Aidiladha

assalamualaikum dan salam kasih sayang...

Selamat Hari Raya Aidil adha buat semua yang mengenali diri ini...

Pantun yang paling cgu suka masa raya ni ...

"Indah langit kerana awan
Indah laut kerana kebiruan
Indah Aidilfitri kerana kemaafan
Indah Aidiladha kerana pengorbanan"

tu pasal raya... cuti seminggu kan... seronok dah habis Percubaan SPM kan... baru percubaan ... ingat tu... mana yg silap semasa percubaan tu jadikan pengajaran dan ingatan untuk lebih baik semasa SPM sebenar nanti...

Apa nak buat lepas trial ni ya??? 
Cgu cadangkan buat je soalan2 percubaan negeri2 lain... ada banyak soalan... kita ada 14 negeri... kl dapat semua negeri tu untuk semua subjek dah lebih baik... buat la sampai faham... biar mudah nak jawab soalan2 yang mencabar nanti...

KBAT ??? nak pandai jawab KBAT satu je tips daripada cgu ... FAHAMkan betul2 prinsip dan konsepnya... dalam mana2 subjek... sama je... cuba pandai guna konsep yang telah difahami... dan cuba jawab semua soalan2 percubaan yang ada... tak semua soalan KBAT itu susah... KBAT cuma nak kita berfikir... sebab tu kalau kita kaitkan dengan kehidupan... orang2 tua selalu pesan "nak buat apa2 tu .. fikir masak2 dulu sebelum buat" ... bg cgu sama la dengan kita nak jawab soalan KBAT kan... inshaallah... 




Tuesday, August 9, 2016

Preview eCeramah 2016 - Titik Pulang Modal

Video pdp & video teknik menjawab Prinsip Perakaunan merangkumi silibus Tingkatan 4 & Tingkatan 5... Lagipun SPM tidak lama lagi..  cepat hubungi Hariss 010 5320 369 melalui WhatsApp & Telegram segera... video 16 jam.... boleh belajar sampai pandai... insya allah.



Bagaimana eCeramah / eTuisyen / eTutor Berfungsi?
Sama konsep sepeti ceramah / tuisyen / tutor berfungsi cuma
dalam bentuk video selama hampir 16 jam (27gb) merangkumi
semua topik yang perlu pelajar kuasai untuk SPM.

Sebarang persoalan tentang Prinsip Perakaunan boleh diajukan kepada penceramah melalui Whatsapp / telegram 010-5320 369 (hanya kepada pembeli berdaftar sahaja) di mana penceramah akan update di dalam blog iloveakaun.com. Walau bagaimana pun penceramah hanya akan menjawab persoalan yang difikirkan bersesuaian dengan sukatan sedia ada.

Sesi Ceramah
Sesi 01_HoB* paling penting 
Sesi 2a_Pelarasan
Sesi 2b_PK Milikan Tunggal
Sesi 2c_PK Perkongsian
Sesi 3a_Kelab dan Persatuan
Sesi 3b_Rekod Tak Lengkap
Sesi 3c_Kos Pengeluaran
Sesi 4a_Pembubaran Perkongsian
Sesi 4b_Syarikat Berhad
Sesi 4c_Penyata Penyesuaian Bank
Sesi 4d_Belanjawan Tunai
Sesi 5a_Titik Pulang Modal
Sesi 5b_Tafsiran Penyata Kewangan
Sesi 5c_Topik-topik Lain

Sesi Teknik Menjawab
01 Ak Kawalan
02 Milikan Tunggal
03 BT BTR
04 SN
05 Persamaan Perakaunan
06 BCP
07 SYKT BHD
08 Pembubaran
09 Penyata Penyesuaian Bank
10 RTL
11 Tafsiran PK
12 Belanjawan
13 Perkongsian
14 TPM
15 Ak Pengeluaran
16 Kelab
*Video & bahan ceramah disediakan dalam bentuk pendrive 32gb (USB3.0). Format video adalah 720p HD MP4



*resolusi sebenar 720p HD (lebih jelas)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...