Monday, March 23, 2015

Jom Faham Akaun dengan cara yang mudah

Dapatkan video prinsip akaun tingkatan 4 bersama CikguSila (Asas Perakaunan) yang akan diedarkan pada bulan April 2015. Boleh buat pre-order sekarang. hubungi admin, Hariss melalui WhatsApp +60105320369. Video ini sebenarnya dibuat khas untuk pelajar CikguSila sendiri tetapi turut dikongsi kepada sesiapa yang berminat.
Konsep video adalah kaedah CikguSila mengajar pelajarnya di sekolah dan video ini berdurasi selama 3 jam 45 minit merangkumi bab prinsip perakaunan tingkatan 4. Video ini merupakan penerangan asas perakaunan yang perlu pelajar tahu & faham.

Tidak faham atau kurang faham ASAS PERAKAUNAN  akan menyebabkan pelajar tidak mampu untuk menyediakan penyata kewangan dengan baik, secara langsung menyebabkan pelajar sukar melaksanakan kerja kursus dan menjawab soalan dapat peperiksaan terutamanya soalan KBAT dengan baik.

Pelajar perlu tahu, objektif utama belajar prinsip perakaunan adalah menyediakan penyata kewangan. akan tetapi sekiranya pelajar tidak mampu mengklasifikasi akaun, bagaimana penyata kewangan dapat disediakan dengan betul dan tepat.

Pembelian video secara original akan dijemput untuk menonton video ceramah-ceramah oleh CikguSila di sekolah secara percuma di YOUTUBE. Jadi dapatkan video ini secara original kerana secara langsung anda membantu CikguSila menyediakan lebih banyak produk-produk bermutu. Di samping itu, KEBERKATAN ILMU juga terletak pada keizinan GURU.

Bertindaklah SEGERA, Pre-Order dibuka sekarang. Penghantaran bermula bulan April 2015.

* Video berformat MP4 720 hd yang dibekalkan bersama pendrive ekslusif 8gb seperti di bawah.



Preview Video Jom Kita Belajar Akaun

Sekiranya berminat, klik hyperlink di bawah:

Profail CikguSila 2015


Anda tertakluk kepada Akta Hakcipta 1987 Undang-undang Kerajaan Malaysia atas apa-apa aktiviti plagiat ke atas produk ini dengan membuat peniruan (menciplak) produk, mengubahsuai dan/atau menyebarkan produk ini kepada sesiapa pun dan dengan apa cara sekalipun tanpa kebenaran pemilik produk iaitu CikguSila Dot Com (002349125-H).





Wednesday, March 18, 2015

TERUSKAN USAHA ... JOM BELAJAR AKAUN



Assalamualaikum dan Salam Kasih Sayang...

Mood masih lagi bercuti kan. cikgu tak cuti pun rasanya. banyak dalam kepala yang nak difikirkan apa yang perlu dibuat untuk langkah seterusnya. Gila Akaun... hahaha... xpe la janji cikgu buat apa yang cikgu suka kan...

Keputusan SPM 2014 dah pun diterima. muhasabah diri. masih ada lagi yang tercicir. masih ada lagi yang tidak jelas. masih ada lagi yang kurang... dan macam2 bermain dalam kepala cikgu... apa jua yg dah diterima cikgu terima dengan hati yang terbuka dan tenang... 

untuk sekolah cikgu satu pencapaian yang sangat cikgu banggakan kerana majoriti pelajar cikgu mencapai apa yang disasarkan. memang ini lah keputusan uol sebenar. cikgu tak pentingkan ranking. tapi apa yg cgu pandang ialah usaha uol untuk buat yang terbaik.. kerana cgu tau setiap pelajar kemampuan nya adalah berbeza antara satu dengan yang lain. cikgu seronok tengok semangat setiakawan yang ada dalam diri masing2...


Tahniah buat uols 5Cita 2014... 

So apa citer sekarang ni?. nak buat apa untuk tahun ni?.. Perjuangan diteruskan...
buat anak2 murid cikgu... cikgu sediakan satu video khas untuk uols... maknanya boleh belajar secara maya dengan cikgu kan? Menarik tak? cikgu juga aktifkan google drive + yes untuk segala info... banyak cara untuk kita dapat kan ilmu kan... 

Jadi buat yang di luar sana kalau nak belajar dengan cikgu secara maya pun boleh... 

kalau berminat klik di sini ...


Kalau tak berminat pun tak pe... 

secara maya? Tak jumpa pun tak apa kan... 
yang penting kesungguhan nak belajar ilmu akaun yang sangat indah ini... :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...