Skip to main content

Posts

Alfatihah... Rindu yang tak terucap.

Recent posts

PERMOHONAN SIJIL LCCI BAGI CALON SPM 2018

Assalamualaikum ... 
Tinggal 6 hari je lagi Keputusan SPM 2018 akan diumumkan ... Pastinya buat calon SPM 2018 berdebar2 dah sekarang kan ... bukan setakat calon malah guru2 yang mengajar, ibu bapa turut merasa debarannya ... apa jua keputusan yang bakal diterima nak tak nak kena terima juga dengan hati terbuka kan ... terima ini lah rezeki kita ...
Buat calon SPM 2018 yang mengambil Prinsip Perakaunan, nanti lihat pada slip keputusan ya... jika layak untuk mohon Sijil LCCI ... boleh lah mohon secara online mulai tahun ini ... 
Cikgu baru terima email daripada pihak Pearson yang mengatakan ada perubahan dalam Sijil LCCI mulai tahun 2018. 
*****************
Tuan/Puan,
PERUBAHAN PADA SIJIL DAN PROSES PERMOHONAN PENSIJILAN BERKEMBAR SPM-LCCI 2018/2019 Saya dengan segala hormatnya merujuk kepada perkara di atas.
PihakPearsonMalaysiainginmerakamkanucapanjutaanterimakasihkepadapihaktuan/puanyangsentiasa membantuparapelajarlepasanSPMdalampermohonanPensijilanBerkembarSPM-LCCI.
Pihakkamiinginmemak…

Bila ada yang tanya?

Assalamualaikum ...
Bila ada yang tanya cikgu .... kenapa cikgu tak update blog?
kenapa cikgu tak .... kenapa cikgu tak .... hihi

bila hati terdetik bila ada yang tanya cikgu macamana nak jawab soalan ni?  Buku Teks Modul Rekod Tak Lengkap ... En Edward ... No. 5. 
harap membantu ya ..




No 5, En Edward RTL

Apakah Pelarasan dalam akaun?

Salam iLoveAkaun...

Salam Kasih Sayang...

Lamanya cikgu x update blog ni kan...

Juz nak share hari ni... bahan terbaru yg cikgu baru siap murnikan ikut DSKP yang baru...

Boleh baca dan fahamkan... moga ianya membantu... ❤️

Pelarasan Akaun Click to read this book, made with Book Creator https://read.bookcreator.co

Good Luck SPM 2017 😊3756

Alhamdulillah... hari yg dinanti dah tiba... 15 November 2017 (Rabu)... lg bbrp jam je... anak2 akan meneruskan perjuangan utk gred A+ seterusnya... tugasan cgu telah selesai 😉
Buat anak2 tahun ni ... SPM 2017... Hazim, wafie, amirul hazim, k.afiq, adnin, syafiq, rashdan, farhan, amir arsyad, khalis, aiman, auzaei, ammar, syahmi, farid, zaki, kasyfil, azrul, afzal, solah, nazim, haq, ghazali, riezman, adam, hilal, akmal dini, afif dan imtiyaz wafi... cgu doakan uol diberi kefahaman yg baik dlm membaca soalan dan menulis jawapan dengan tenang betul dan tepat esok utk kertas 1 dan kertas 2... semua dah berusaha ... yakin dan percaya Allah ada untuk bantu kita... Ingat Dia... Good luck!
Patuhi masa yg diberi ... baca arahan ... jawab guna pen... bawa kalkulator... jawab pada kertas jawapan yg diberi... ingat strategi yg dh kita bincang sama2 ... gunakan masa sebaiknya... tgk markah... cari markah tersebut smpi jumpa... 
Cgu pun minta maaf atas setiap salah silap ... setiap kesalahan kesila…

Soalan Percubaan SBP Prinsip Akaun 2017

Taklimat Penyebaran DSKP Tingkatan 5 Prinsip Perakaunan MPEI KSSM Peringkat W.P. Putrajaya

Taklimat Penyebaran DSKP Tingkatan 5 Prinsip Perakaunan  MPEI KSSM Peringkat W.P. Putrajaya Mulai 2018 23 Ogos 2017

dimuatnaik oleh admin