Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2009

RENUNGAN BERSAMA

Salam... juz received ths email fr my fren.. subhanallah...

don't know whether it's just co-incidence or what?
but definitely something worth pondering...
something to thing about...

"THE FIRST EARTHQUAKE IN PADANG HAPPENED AT 17.16 HRS AND THE SECOND ONE AT 17.58 HRS.""THE NEXT MORNING EARTHQUAKE AT JAMBI AT 8.52 HRS"FIRST, GO AND CHECK THE TIME WITH OFFICIAL MEDIA REPORT. THIS IS FROM THE STAR… THEN CHECK THE SAME VERSE IN QURAN…SURAH KE 17 -AL ISRAA : AYAT KE 16( 17.16 HRS )Dan apabila sampai tempoh Kami hendak membinasakan penduduk sesebuah negeri, Kami perintahkan (lebih dahulu) orang-orang yang melampau dengan kemewahan di antara mereka (supaya taat), lalu mereka menderhaka dan melakukan maksiat padanya; maka berhaklah negeri itu dibinasakan, lalu kami menghancurkannya sehancur-hancurnya.SURAH KE 17 -AL ISRAA : AYAT KE 58(17.58 HRS )Dan tiada sesebuah negeri pun melainkan Kami akan membinasakannya sebelum hari kiamat, atau Kami menyeksa penduduknya dengan…

Malam Bingkisan Memori

Salam...

Coretan hari ke empat berada di Hospital Putrajaya... tempat yang sama wad 2b,bed 3...
jam10 pagi cgu dapat roomate baru... lepas bersalin... baby girl... dh ada nama "arissa"... orang yg ketiga katil sebelah cgu ni bertukar ganti... ermmmm... kul 6ptg baby dh boleh keluar... kl tak best gak boleh main dengan baby... macam baby anna (kawan husna CIC).. :)

kehadiran dr azmi mmg dinant manala tau.. boleh balik... ermm tapi bukan boleh balik tambah hari lagi di wad ni ada la... huhuhu... its ok janji cgu boleh layan internet n "I dream of jeannie"... terhibur skit...



petang... aidil, muzakkir, amin, nik n zhahir bersama iza datang melawat... tq coz sudi melawat cgu di hospital ni... terharu gak dengan kehadiran kalian... bnyak gak perkara baru yg diketahui... esp Malam Bingkisan Memori... rupanya tukar nama... maklum la tak g sekolah jd byk benda tak tau.. dapat gk tengok gambar malam tu... memang dh dijangka... semua cantik2 n handsome... :)
Tahniah la kepada yg …

Malam Selingkar Kasih 2009

Salam...

Coretan hari yang ke empat di Hospital Putrajaya (wad 2b, bed 3)... masih di tempat yang sama... roomate pun dah bertukar 2 kali... yang kedua ni pun dah balik... dok sorang mlm ni... huhu

hari ni Ilham sekeluarga datang melawat cikgu... alhamdulilla ilham dah beransur pulih... gembira n senang hati tengok ilham seperti dulu... dia pun tertanya2 kenapa cgu kat hospital... soalan yang cgu beri semua dia jawab dengan betul... amin... moga ilham pulih sepenuhnya... cgu yakin ilham mampu hadapi semua ni dengan tabah... kuatkan semangat...

rakan2 guru memang sibuk hari ni... faham... dah biasa setiap tahun macam ni... lagi tertekan bila nazir nak datang observe pulak tu... gud luck kak aini, kak nora, zefry n shahrizan untuk pemantauan esok... pasti berjaya... u all memang hebat...

call petang tadi... tanya khabar... nda pun call gak... tq atas ingatan ini... tak kisah pun kalau tak datang ... no heart feeling... apapun kita saling mengingati... :)

n malam ni yang paling sedih rasanya.…

Soalan Trial Negeri2 2009

Salam...

atas permintaan di sini cikgu link kan untuk mendapatkan soalan-soalan percubaan Prinsip Perakaunan 2009. Ada lebih daripada 10 set. Sumbangan daripada rakan seperjuangan Cikgu Narzuki... harapan ianya dapat membantu semua yang memerlukannya... Semoga prestasi Prinsip Perakaunan tahun ini meningkat dengan cemerlang...

Soalan Trial Akaun 2009...
Klik di sini.

tqvm to Cgu Narzuki... may Allah bless You... Amin..

Indahnya Kehidupan ini... amin

Salam...

coretan kali ni semasa cgu di dalam wad 2b bed 3 Hospital Putrajaya.. memang bosan.. tp cgu percaya apa yg berlaku semua ada hikmahnya... mmg tarikh ni dah cgu ketahui sejak sebulan yg lepas... itula namanya kebesaran tuhan... operation cgu ditangguhkan... dalam hati ni bercampur-campur perasaan... setuju atau pun tak setuju... gembira sedih... namun selepas penerangan doc cgu kembali tenang dan mula berfikir semula... dan cgu percaya apa pun yg terjadi semua ada sebabnya... cgu terima plan doc dengan hati terbuka... (tapi kekadang tu macam nak lari je... bosan... asyik masuk ubat).. observation for 2 weeks... maknanya cgu dapat jumpa lagi anak2 murid cgu next week... alhamdulillah... selepas itu mungkin kah cgu terpaksa hadapi semula 'operation'??? argk... berserah kepadaNya...

Sebelum....

1. Peperiksaan PMR dah berakhir... happy bdk2 f3... moga impian kita tercapai tahun ni 100% 8a... harapan kalian bertawakkal byk2... memang penat sungguh tahun ni menguruskan PMR... t…

KURSUS ORIENTASI SEMAK SEMULA PRINSIP PERAKAUNAN WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR DAN PUTRAJAYA

Salam...

Cgu baru je selesai kursus di Bidara Puteri Beach Resort. Alhamdulillah segala persoalan terjawab. Jelas la apa yang perlu dibuat selepas ini. Namun masih banyak yang perlu dipelajari demi anak bangsa...

Bahan-bahan yang diperolehi semasa Kursus sama je dengan bahan daripada kursus orientasi di mana-mana negeri.. sukatan pelajaran (kena beli sendiri di DBP ... yg ada tandatangan), huraian sukatan pelajaran dan latihan semasa kursus... soalan2 daripada bab-bab yang diagihkan kepada kumpulan2...

Soalan latih tubi JPWPKL / PPWPP.... Klik di sini.