Thursday, December 9, 2010

SPM Prinsip Perakaunan 2010

Salam Kasih Sayang,

Ya Allah Ya Rasulullullah... 
aku mohon kepadaMu agar Kau lembutkan dan tenangkan hati pemeriksa-pemeriksa yang memeriksa kertas jawapan anak2 didik ku...

ehsan, zakwan, salleh, irfan, ainul, taufik, faridzuan, iqbal, faeeq, firdaus m.nor, yazid, rafid, amir aiman, hafiz, fuad, zulhaqim, wafie, azri, firdaus maswan, alim, muzakkir, syed, hariz, afiz, hazim, nabil, farhan, fazzmal, lokman, izzudin, ahmad  nor izudin, 
muzammil, amirul amin, ai'zuddin, hakim, raqib, anuar, zamri, zulhelmi, azzam, amirul haziq, umair, aizat,hannan, azfar, ahmad, ikram, farid, azri aizat, syahir, haziq, edika, azim, iqmal, asil, hairil, akif, azhan, syafiq aiman, 
ezmir syafiq, maisarah,amira, seha, aizat, ravi, hamzah, amir, rizwan, faisal dan hakim...
mendapat keputusan yang cemerlang dalam Prinsip Perakaunan A+...
Amin.


alhamdulillah .... selesai dah tahun ni.. tahun depan dengan strategi yang baru.. Boleh tahan juga soalan tahun ni..
KERTAS 1 : "senang sangat".. ramai yang berpendapat sedemikian.. cgu sendiri kategori kan soalan memang senang.. aras 1.. mudahan ramai pelajar yang dapat menjawab dengan betul dan tepat.
KERTAS 2 :
  1. SOALAN 1 : Ada student cgu yang kata soalan mencabar. ermm.. soalan yg dah tak akan keluar lagi mulai tahun depan.. bentuk soalan perniagaan yang dah lama menjalankan perniagaan... dokumen yang sukar dikeluarkan.. Dokumen 5. (Nota Debit : caj pengangkutan dikenakan atas belian) .. jawapan : Rekod di dalam Jurnal Am... dt: Angkutan masuk dan kt: Yatee Batik Enterprise. Dokumen2 sukar dibincangkan semasa Bengkel Cemerlang Dokumen di Bilik Persada Matematik Tambahan.. ;)
  2. SOALAN 2 : Rekod Tak Lengkap : Milikan Tunggal - Kaedah Analisis... 'direct question'.. ok. nak kata butiran mengelirukan.. tak juga.. ;)... bab yang selalu cgu beri penekanan.. semoga semua anak didik cgu dapat buat dengan baik..
  3. SOALAN 3 : Pelarasan - Hutang lapuk dihapuskan tu sama maksudnya dgn hutang lapuk.. senang.. faham BADLEH dapat buat dengan baik.. ;)
  4. SOALAN 4 : Buku Tunai Runcit - soalan yang cgu target dari tahun 2004.. akhirnya keluar tahun ni.. belajar semasa tingkatan 4... berulang kali juga cgu terangkan di dalam kelas... soalan peperiksaan pertengahan tahun 2010. malam akhir tu pun cgu dah pesan tengok semula soalan2 semua peperiksaan... soalan memang senang sangat.. ;)
  5. SOALAN 5 : SYARIKAT BERHAD - keluar lagi tahun ni... ok sangat2.. malam akhir tu memang dibincangkan semula.. direct question... bentuk soalan yang selalu dibuat... ;)
  6. SOALAN 6 : Tafsiran Penyata Kewangan - formula mesti diingat dengan baik... ingat formula memang soalan ni jadi senang sangat.. sebab direct... tak de yang perlu fikir lama2.. tinggal cari jawapan sepertimana dalam formula.. cgu rasa ramai yang pilih soalan ini.. ;)
bagi cgu.. soalan tahun ni lebih mudah berbanding soalan sebelumnya.. sebab dalam koleksi soalan trial SPM 2010 lengkap semua bab yang keluar tahun ni ada dalam koleksi tersebut.. cgu dah pesan dalam post sebelum ini..

( "TIPS PRINSIP PERAKAUNAN SPM 2010.... 
apapun kalau pelajar dapat jawab semua soalan trial SPM 2010 .. 18 set .. cgu yakin pelajar semua dapat menjawab dengan baik semasa menduduki peperiksaan prinsipperakaunan.. ;).. dan keputusan SPM Prinsip Perakaunan mesti A+... Amin... Good Luck !!!)

sapa ingat dan ikut cakap cgu mesti dia boleh jawab dengan baik kan... ;) .. lepas ni kalau cgu cakap je mesti dengar ye... ;) dan terima dengan hati yang terbuka... ;)

SPM pun dah berakhir kan untuk semua 5B dan 5C... harap dapat bagi kerjasama dengan cgu.. beri testimonial dengan segala ilmu yang dah cgu beri kepada semua.. amalkan sentiasa dengan keyakinan yang tinggi... 
hari ni cgu rasa sungguh bahagia, gembira dan tenang bila dapat menunaikan solat dhuha, taubat dan hajat bersama dengan semua pelajar akaun di surau sebelum peperiksaan bermula.. terima kasih kepada semua.. esp.. fazzmal dan ainul yang mengetuai majlis tadi.. ini lah bakal2 pemimpin masa hadapan.. ;)
 ingat cgu... 
i love u all... 

2 comments:

  1. Salam,
    cikgu saya da masalah lew kat bab 2 form 4 punya... tolong lew sy cikgu... please

    ReplyDelete
  2. Cikgu, blh tlg sy dlm bab 2 form4
    tak.. sy x fhm

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...