Saturday, January 2, 2021

Class Online 2020




 Assalamualaikum semua ...

Follow cgu dulu sebelum baca seterusnya ya... mudahan dapat ilmu yang akan dikongsi bersama kelak... tak susah pun... klik je button follow warna biru kat tepi tu... terima kasih 

Satu cabaran yang baru bila cgu nak tak nak melaksanakan PdP secara atas talian... PDPR bermula tahun 2020 ... bukan mudah pada awalnya... satu tekanan di awal permulaannya sebab terlalu banyak perkara yang perlu di pelajari... tak tau nak mula yang mana satu ... setiap hari cgu mesti masuk kelas online yang dianjurkan oleh mana-mana pihak contohnya Digital Classroom,  Teacher Community, Kelab Guru Malaysia, eDidik dan banyak lagi... mana yang boleh dapat input cgu masuk kelasnya... banyaknya ilmu yang mmg boleh kita dapat di hujung jari. semuanya atas kemahuan kita sendiri. 

PKPB yang dilaksanakan pada bulan Oktober 2020... 2 minggu cgu tak boleh bangun kerana terlalu memikirkan kaedah apa yang terbaik untuk anak2 didik cgu... cgu off dulu semua gadget yang ada termasuk hp... menenangkan diri seketika... merehatkan mata dan minda daripada memikirkan hal-hal yang berkaitan... cgu perlu OFF demi kebaikan... alhamdulillah, Allah izinkan untuk terus cgu berhadapan semula dengan gadget yang ada... 

Apa yang cgu gunakan sepanjang PDPR? Macbook, Notebook, Iphone dan Ipad. satu lagi Telegram tempat utk beri maklumat kepada anak2 murid... Alhamdulillah penggunaan yang semakin jelas. kalau suruh guna yang lain mmg cgu tak mahir. boleh guna cuma tak serasi dengan jiwa cgu... cgu pengguna ... alhamdulillah dapat dah certificate  Teacher.

boleh lah nak guna apps apa yang  ada ... nak tak nak cgu kena belajar sebab sekolah cgu mmg semua murid kena guna ipad.

cgu kongsikan biar gambar-gambar yang berbicara ... :)

ni masa cgu menuntut ilmu ... tak perasan rupanya en suami ambil gambar masa tengah belajar ... macam ni la keadaannya setiap hari... mmg tiada istilah cuti pun masa PKP pertama tu... rehat sekejap sambung semula... buat bahan untuk mengajar atau masuk kelas untuk belajar























banyak sangat gambar kalau nk upload di sini ... tak pe ni pun dah memadai untuk cgu simpan dalam blog ini... Terima kasih semua ...



No comments:

Post a Comment