Wednesday, November 18, 2015

Esok harinya... Good Luck!!!




salam kasih sayang...
tinggal beberapa jam je lagi... esok 19 Nov 2015 berakhirnya penantian utk tahun 2015. Sekejapnya kan.. 😀

Pesanan akhir cgu buat semua .. hadapi hari esok dengan senyuman.. Moga Allah izin kan utk kita capai apa yg kita inginkan.. 
Ingat!!!
1. kertas 2 - jwb bahagian B dulu.. pilih soalan yg paling boleh dibuat.. selesai bah B baru jawab bahagian A.. setiap soalan dijawab dlm helaian yg baru.. nmpk kemas... ingat selalu pesan cgu.. biar kita mudahkan orang.. inshaallah kita juga akan lebih mudah kan.. Mudah apa.. Dapat A+... amin 😀
tengok semula satu per satu soalan yg pernah dijawab ya.. 

2. kertas 1- lihat kata kunci.. baca soalan dengan betul.. semak berulang kali.. 

3. Bila dapat soalan KBAT apa nak buat? 
1. tengok perniagaan apa? 
2. tempoh perakaunan?
3. bentuk soalan?
ingat semula apa yg kita telah belajar dlm  topik tu dan cb keluarkan maklumat yg ada utk jawab berdasarkan konsep asas akaun 'badleh' / magic hand... 😘
4. jawab guna pen.. pensel boleh dipadam tapi pen sukar dipadam. jika salah potong je. potong x hilang markah.. malah jika betul dapat markah lagi 😀

buat semua yg pernah cgu jumpa.. selamat maju jaya.. guna la segala apa yg telah diberikan sehabis baik.. ni la masanya nak luahkan apa yg terpendam dlm akaun kan. jawablah dengan segala pengetahuan yg ada. guna masa sehabis baik. kl blh tahan tak ke toilet x yh g.. buatlah smpi siap ya..💪💪💪

Buat anak2 didik cgu... 
"aridh, faiz, arif, azim, amirull, azman, hazim, haziq, aizal, luqman, syamel, ammar, afhan, hakim, nazmi, iman, kashfi, hanif, azli, izzat, adwa, zhafran, akmal, anwar, rahmadzul, muhammad, nufael, zaqqim, lutfil n hajid."
doa cgu moga uol dpat jawab dgn tenang dan berikan jawapan yg terbaik dan tepat.. cgu mohon ampun dan maaf atas salah silap jika ada kekurangan dan apa jua yg disedari atau tanpa disedari. tiada apa yg hendak disimpan dlm hati.. cgu maafkan apa jua salah silap.. moga uol dapat capai apa yg diimpikan.. A+!!!
"Buktikan kepada diri sendiri" .. 😉

2 comments:

  1. Thank you cikgu sila
    sila

    ReplyDelete
  2. Assalam, cikgu sila saya nak berterima kasih dekat cikgu sebab berkat buku cikgu tulah saya dapat A time SPM tahun lepas ;D. Saya tak refer pon buku teks haha sebab bagi saya buku cikgu lebih sesuai dan lebih mudah difahami. Konsep BADLEH tu saya masih guna sampai sekarang. dan akn guna untuk seterusnya insha Allah. terima kasih :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...