Sunday, January 17, 2010

e-Nota Terkini !!!

Salam...

alhamdulillah cgu dah selamat tempuhi satu ujian daripadaNya... berkat doa kalian... rasanya baru 4 hari berlalu... hari ini cgu rasa sihat... semput pun dah tak de... pengalaman masuk icu memang tak dapat cgu lupakan... kenangan terindah? erm... hanya tuhan yang tahu...

sebelum masuk wad hari tu cgu dah siap kan satu e-nota lengkap untuk rujukan pelajar yg ambil prinsip perakaunan khususnya pelajar2 alam shah putrajaya... eNota ni ditulis sepanjang cgu berada di hospital sehingga kini...

eNota ditulis berdasarkan sepanjang pengalaman cgu mengajar untuk memudahkan pelajar2 yang belajar dengan cgu supaya mudah memahami prinsip perakaunan...

cgu percaya dengan satu perkara... dengan usaha yang gigih pelajar pasti cemerlang.. sekarang target kita bukan A lagi tapi A+... jadi untuk mendapatkan A+ kita kena tahu bagaimana untuk mendapatkannya... teknik untuk mendapatkannya bukan lah susah dan tak mustahil semua pelajar boleh mendapatkannya dengan satu niat "ikhlas dan bersungguh2 untuk belajar prinsip perakaunan"

ada pelajar yang tanya cgu, "boleh tak saya dapat A+ sedangkan tingkatan 4 sy tak belajar akaun tetapi tingkatan 5 cgu saya wajibkan untuk ambil akaun"... jawapannya... pasti boleh!!.. dapatkan teknik yang betul... semua ni terbukti...

eNota dibahagikan kepada 3 bahagian utama mengikut sukatan pelajaran... berdasarkan kertas 3756/2... sesiapa berminat boleh membuat tempahan...

tuliskan
NAMA
EMAIL
SEKOLAH
BILANGAN UNIT
dan hantar ke email cgu enotaakaun@gmail.com.

Pembayaran sebanyak RM10 bagi setiap eNota untuk kos pengurusan dan pentadbiran sepanjang menyediakan eNota... harap maklum.

Nota yang berada di dalam blog ini masih boleh di download oleh sesiapa pun... ingat jangan salah gunakan nota2 tersebut... yang penting ilmu dapat disampaikan dengan baik... kl tak faham juga... boleh belajar secara online dengan cgu...

19 comments:

  1. Salam
    Saya nak tanya.. kalau saya dah dapat enota ini.. adakah boleh enota ini diphotostate? [diperbanyakkan untuk kegunaan pelajar-pelajar saya].

    Sekadar bertanya. Segala penjelasan didahului dengan ribuan terima kasih.

    Oh ya.. semoga sihat selalu.

    ReplyDelete
  2. salam...

    dengan izin tanpa mengubah apa2 kandungan seperti yang asal.
    yg penting ilmu ini dapat disampaikan kepada yg lain.
    tq

    ReplyDelete
  3. salam ckgu, jika saya nak e-nota ini. bagaimana dengn pmbyrn?

    ReplyDelete
  4. SALAM. SY NK ENOTA TP NK ANTR MELALUI EMAIL X BLEY SENT. BAGAIMANA?

    ReplyDelete
  5. cikgu..bagaimana nk dapatkn e-nota ini??

    ReplyDelete
  6. salam cikgu.

    saya dah buat pembayaran tapi saya masih tak menerima apa-apa balasan dari pihak cikgu. harap maklum

    ReplyDelete
  7. cikgu, sya nak e-nota ni. sma jga mcm yg lain bgaimana dgn pmbyarannya ek?

    ReplyDelete
  8. salam,
    Saya ada email ckgu utk -nota tu..tp sy xtau camane nl bt pembayaran..saya dh email ckgu ttg tempahan tersebut tp still takde ape2 jawapan.
    TQ.

    ReplyDelete
  9. selamat,pagi,petang,malam,tengah hari cikgu
    cikgu boleh tak send prinsip akaun bagi aku terutama bab1-2 (all tingkatan4)jangan ada tingkatan 5kerana tahun2010 aku baru tingkatan4 kalau kamu boleh send all bab dan terutama bab1-2 bagai aku sial email kepada aku
    saya bagi email aku bagi kau supaya kamu mudah email kepada aku:micheal1674@hotmail.com
    kalau kamu send aku mengucapkan terima kasih bagi cikgu

    ReplyDelete
  10. salam... cikgu Sila.. sy cikgu nadzrah nak ucapkan terima kasih kpd cikgu kerana nota cikgu byk membantu sy. walaupun sy tlh berkhidmat hampir 7 thn tp thn ini sy baru diberi peluang mengajar Prinsip Perakaunan. sy mmg terasa amat lemah dan malu kerana terpaksa membuat ulangkaji semula. Sy juga takut utk mghadapi pelajar ting 5 thn ini krn takut jika kptsn mereka x memberangsangkan. Sy akan sentiasa merujuk kpd nota cikgu. sy hrp cikgu mengizinkan. Saya doakan agar cikgu senantiasa sihat dan diberkati Allah.

    ReplyDelete
  11. salam 1Malaysia...

    terima kasih di atas sokongan yang diberi... untuk mereka yang belum mendapatkan eNota boleh la email k enotaakaun@gmail.com...

    nota2 akaun bagi bab tingkatan 4 dan 5 masih blh dapatkan di dalam blog cgu ni...

    cuma nota tingkatan 4 utk silibus yang baru ni cgu masih tak dapat nak upload lagi... tgu buku teks dulu...

    buat cikgu nadzrah... teruskan keyakinan dan kepercayaan pada diri yang cgu adalah cemerlang membantu anak2 didik cgu.. terima kasih atas sokongan yang diberi... saya pun masih banyak lagi kekurangan ni... sama2 kita membantu ye... :)

    ReplyDelete
  12. Salam,
    Cikgu Sila..saya baru je upload eNota cikgu..terima kasih kerana berkongsi dengan kami..mohon izin untuk menggunakan nota cikgu untuk membimbing anak2 didik saya..terima kasih..

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. hi cikgu macam mana nak beli nota ?? bayaran ??

    ReplyDelete
  15. salam.. sy pelajar dari jb,bgaimana saya nak dapatkan e-Note?

    ReplyDelete
  16. Salam cikgu... Saya Cikgu Ju... Terima kasih atas enota cikgu... Saya minta kebenaran untuk memberi tunjuk ajar kepada anak murid saya menggunakan nota cikgu... Boleh ke saya fotostate nota ini untuk murid-murid saya... Nota cikgu banyak membantu saya... Tq... Moga cepat sembuh n sihat selalu. Amin.

    ReplyDelete
  17. salam..cikgu
    mcm mana nak buat pembayaran untuk nota tuh?
    ni email sy ryumaira@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. slm cikgu, mcm mana nak buat pembayran utk nota2 tersebut
    tq
    ryumaira@yahoo.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright 2013 Reserved to ILoveAkaun l Design by DayangDeno