Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

SALT ... Smart Accounting Learning Tool

Assalamualaikum dan Salam Kasih Sayang... Apa khabar semua? lamanya cgu menyepi kan... kesibukan menyebabkan mendiamkan diri. ni pun ada ruang sedikit untuk sat je nak kongsi satu perkara... Ramai yang suka main Game kan kat luar sana... candy crush la, free fall la, Farmville, Hay day, dan banyak lagi ... tapi hari ni cgu nak kongsi satu Game untuk Prinsip Perakaunan... cuba tau. sangat menarik... cgu dah cuba... sebab cgu pun suka sangat main Game... kalau pandai main game ni akaun lepas ni pasti A+... bermain sambil belajar... Kenali dulu apa itu SALT. bukan garam tau... tetapi ... ikuti langkah2 di bawah ya... 1. Klik gambar ni ...

atau http://saltacc.com/ * paparan seperti di atas akan tertera... boleh pilih nak Bahasa Melayu atau English.. ikut kita sendiri... kemudian .. paparan kedua ni pula yang muncul  Syaratnya mesti letak dulu Nama Perniagaan kita... reka je sendiri yang menarik2 .. yang kita suka... kalau tak masukkan nama perniagaan tak boleh teruskan permainan SALT ni.. lepas tu…