Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

Selamat Bercuti ...

Assalamualaikum dan Salam kasih sayang ...
Bersama anak2 didik akaun yang cemerlang... 
Tak sempat cgu nak share citer dalam blog ni... bila dah habis exam paper akaun baru la rasa lega. hilang satu tanggungjawab di kepala satu perkara.. alhamdulillah... apa yang penting anak2 didik semua buat hanyalah bertawakal... doa banyak2.. sentiasa fikirkan yg kita terima keputusan yang cemerlang A+ ye.. selalu cgu dah beritahu dalam kelas.

"Pilih apakah sangkaan yang bermain di minda kita serta kenal pasti bisikan hati kita agar ianya menjadi doa-doa yang bagus sahaja untuk diri kita. Tuhan mengikut sangkaan hambaNya.." ~ Dr Azizan Osman


Hari ni dah mula cuti sekolah. yang cuti sekolah tu terutama form 4 ingat2 lah SPM 2014... bersedia daripada awal sangat membantu. Buat la jadual persendirian semasa cuti ni dengan mengulangkaji semula semua mata pelajaran yang diambil. tak rugi belajar daripada awal. kalau perlu pergi tuisyen, pergi lah... cuma nasihat cgu.. kalau tuisyen sekali pun car…

Good Luck!!!

Akhirnya sampai juga harinya pada tahun ni seperti tahun sebelum2 nya. Tinggal bbrp jam je lagi calon2 prinsip akaun akan menduduki kertas 2 SPM2013. Berdebar gak cgu menanti apa soalan tahun ni ye. 
Sempat hari ni cgu temukan bekas pelajar cg yg ambil akaun tahun 2011 dgn anak2 didik cg utk kongsi apa yang sepatutnya. Bercakap drpd pengalaman masing2 dan berisemangat kpd yang lain. Terima kasih buat Firdaus aka mamu, Zaki dan Rizwan. Cg yakin dan percaya anak2 semua semangat berkobar2 utk hadapi hari2 seterusnya dalam SPM hingga akhir kan. 
10A+ sasaran semua. Impikan dan bayangkan setiap saat. Sehingga la keputusan yang nyata diperoleh. 
Buat semua anak2 didik cgu dan yang pernah belajar dengan cgu sama ada secara maya ataupun berjumpa di mana2 kelas mahupun bengkel2, cg ampunkan segala salah dan silap, cg halalkan segala ilmu yg telah diberi, cg redha kan segalanya...  Moga masing2 dapat buktikan kepada diri sendiri kejayaan semua A+ milik sendiri scra x lgsg utk ibu bapa, sekolah dan …