Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

Domain Giveaway dari yanmieonline.com dan Ihosterz.com

Salam Kasih Sayang..Blogwalking petang ni banyak yang cgu telah pelajari dalam dunia blogging.. satu blog yg plg cgu suka ni la yg tgh cgu nak join contest yg dia buat.. yanmieonline.com.. cuba tgk blog ni.. memang best.. sejuk je mata memandang tgk dan baca blog dia.. Memang best.. i follow.. ;)


kali ni yanmieonline.com dan lhosterz.com menganjurkan contest domain diveaway.. menarik.. mana la tau rezeki cgu ada kat sini.. tak cuba tak tau.. yg ptg positif kan..Jom join sama2.. rezeki masing2.. dari dok tgk internet ni buat n tgk yg bukan2.. jom join ni.. ada faedahnya..
hadiah menarik.. sapa nak bagi free2 cam ni kan.. yg ptg kita usaha.. 5 pemenang : 3 pemenang akan dipilih menggunakan Random.org dan 2 pemenang lagi berdasarkan entri yang paling kreatif.. yg ni yanmie pilih sendiri.. dia kata tak pilih kasih.. so kita blh doa byk2 biar hati dia lembut pilih kita kan.. amin.. ;)Tarikh penyertaan bermula 24/11/2010 hingga 20/12/2010.. ada masa lagi ni..CEPAT!!!"SPONSER"Yanmieo…

132,707 ... TERIMA KASIH SEMUA ...

Salam Kasih Sayang,
 Hari ni cgu menggunakan "Housemaid Management Service" untuk membersihkan rumah cgu.. alhamdulillah semua nya dah kemas seperti sedia kala.. Hati pun gembira... rasa bahagia.. boleh la buat kerja yang tertangguh dengan tenang... sebab sedap mata memandang senang nak berfikir..(tu falsafah cgu..hehehe).. Sesapa berminat nak guna perkhidmatan ni blh je.. Call je Izwan (0122596759) atau Siti (0122439789)...area putrajaya... ;)
Buat pertama kalinya, hari ni cgu menatap komputer setelah sekian lama tengok sekejap2.. (maklumlah hati senang rumah cantik).. ;)... hari ni cgu ada masa untuk melihat segala apa yang cgu upload selama ini membantu atau tidak kepada semua yang memerlukannya.
WOW!!! Satu kejutan juga... setakat ni detik ini 132,707 yg dah download bahan2 cgu .. bagi cgu dah cukup ramai tu.. sebab students akaun cgu je tak sampai 500 lagi.. tu nak ucap kan terima kasih kepada semua atas sokongan yang diberikan selama ni.. daripada  cikgusila.blogspot.c…

TIPS PRINSIP PERAKAUNAN SPM 2010

Salam Kasih Sayang,
Dah selesai dua paper / 1 subjek hari ni.. ermm.. alhamdulillah..
Ramai yang sms.. email.. call cgu tanya tips akaun ada tak utk SPM ni.. cgu memang tak tau soalan apa keluar pada tahun ini.. tetapi apa yang boleh dibuat untuk persediaan cgu boleh kongsi dengan semua pelajar...
Kertas 1 : Nasihat cgu .. kuasai setiap teori dalam setiap topik dengan baik.. konsep dan prinsip faham dengan jelas. semua bab Tingkatan 4 dan 5.. baca dan faham dengan jelas dan tepat..
Kertas 2 : Kalau nak dapat A+ ... kuasai keseluruhan topik dgn baik.. sebab kita tak tahu apa soalan yang akan keluar.. apa jua soalan yg keluar kita dapat jawab dgn baik jika kita kuasai dengan baik... cuma di sini cikgu nak kongsi berdasarkan kepada soalan percubaan yang cgu terima sebanyak 18 set.. apa yg blh disimpulkan adalah seperti berikut :
Analisis tajuk yang keluar dalam trial SPM 2010 adalah seperti berikut : Download la kalau nak tgk.. Klik di sini Soalan 1 : Dokumen sumber ; kuasai dengan baik perniagaa…

GOOD LUCK SPM 2010!!!

Salam Kasih Sayang,






Lagi beberapa jam je semua pelajar2 cgu akan menduduki peperiksaan awam SPM untuk tahun ni 2010.. Cgu rasa semua dah bertungkus lumus utk menghadapi hari esok dan seterusnya.


Kepada anak-anak murid yang cikgu ajar ;
5B "hariz, afiz, nabil, hazim, farhan, firdaus maswan, alim, syed, muzakkir, fazzmal, logman, izuddin, izudin zahir, hafiz, amir aiman, rafid, yazid, firdaus, azri, wafie, zulhaqim, aliff fuad, faeeq, iqbal, faridzuan, taufik, ainul, irfan, salleh, zakwan , ehsan"5C "muzammil, amirul amin, aizuddin, hakim, raqib, anuar, zamri, zulh, azzam,amirul haziq, aizat, hannan, umair, azfar, ahmad, ikram, farid, azri aizat, shahir, haziq, edika, azim, azhan, iqmal, hairil, asil, syafiiq dan akif"  amira, seha, syafiq, maisarah, aizat, ravi, hamzah, amir, faisal dan haikaldan semua kepada pelajar2 SAS khususnya serta semua pelajar 1Malaysia yang akan mengambil SPM mulai esok hari... cikgu halalkan segala ilmu yang diberi... cikgu ampunkan sega…

www.cikgusila.com

Salam Kasih Sayang,
alhamdulillah tercapai gak cita2 cikgu nak guna domain sendiri.. ;) gembira tak terkata.. cikgusila.blogspot.com tetap ada cuma bertukar domain ke cikgusila.com je..
Buat rakan-rakan guru, pelajar2 dan sesiapa sahaja terima kasih di atas sokongan yang diberikan selama ini.. Moga semua mendapat keberkatan dari Nya..


Belajar Buat Blog Wordpress

Salam Kasih Sayang,

Hari ni cgu belajar buat blog Wordpress bersama twin cgu... cgu Azie.. best sangat.. kelakar pun ada.. walaupun cgu dh ada blog sendiri tapi tak sama dgn blogspot.. hehehe

akhirnya apa yg dicari dapat gak.. rasanya sekarang ni dah pandai tinggal nak memurnikan je... ;)

anak2 didik cgu.. homework masih dalam proses.. cgu sibuk sangat ni.. nak fokus dulu dengan pengurusan panitia untuk 2011.. lepas tu SPM lak... kelas tambahan untuk form 5.. apapun dalam masa yang sama cgu cuba upload homework...

Selamat Bercuti... tengok2 blog cgu selalu... ;)

Program Bersama Pelajar Tingkatan 5 2010

Salam Kasih Sayang...

alhamdulillah hari ni dapat juga akhirnya cgu luangkan masa bersama2 dengan pelajar2 tingkatan 5.. gerak hati kuat sangat tahun ni untuk mengikuti program ni.. Bacaan Yasin, solat taubat, solat hajat... sungguh tersentuh. imam tuan pengetua sendiri Tn Hj Mohamad Kamaludin Bin Taib... pertama kali dalam hidup cgu berimamkan majikan sendiri... ;) syukur alhamdulillah... memang idola cgu.. tokoh yg sentiasa akan cgu ingat sampai bila2.. pesanannya selalu Agama No. 1... memang itu yang perlu ada pada setiap insan yang bernama lelaki... ;)

dalam diri cgu, tak de fikir yang lain selain 3 perkara...

kejayaan 100% A+ Prinsip Perakaunan ... seiringan dengan 100% straight A+ SPM 2010... doa cgu moga "hariz, afiz, nabil, hazim, farhan, firdaus maswan, alim, syed, muzakkir, fazzmal, logman, izuddin, izudin zahir, hafiz, amir aiman, rafid, yazid, firdaus, azri, wafie, zulhaqim, aliff fuad, faeeq, iqbal, faridzuan, taufik, ainul, irfan, salleh, zakwan , ehsan, muzammil, am…

1Blog 1Panitia...

Salam Kasih Sayang,

alhamdulillah akhirnya berjaya gak mengadakan Bengkel Membina Blog bagi setiap panitia. Terima kasih kepada puan masariah selaku penyelaras program, cikgu jep tenaga pengajar.. cgu hanya membantu sebagai fasilitator tunjuk mana yang cgu tau je.. seronok sangat dapat membantu semua rakan2 dalam membina blog.. macam2 ragam... tapi satu perkara mengajar orang yang sebaya dan lebih tua dan guru pulak tu memang mudah.. dengar kata.. walaupun banyak karenah.. hehehe... inovasi terkini daripada guru2 SAS ke arah pengajaran dan pembelajaran ICT, Sekolah Berprestasi Tinggi..

selama ni ramai yang tanya cgu untuk subjek selain akaun ada tak... nah... tahun 2011 tidak menjadi masalah lagi kerana semua pelajar dapat mempelajari dan mendapatkan ilmu yang hendak dipelajari di blog panitia SAS.

cgu akan senaraikan semua blog rakan2 cgu untuk semua pembaca blog cgu.. (semua mata pelajaran yang di ajar di sekolah cgu).. sekarang ni memang blog yang dibina masih dalam proses pembina…

Majlis Graduasi PraSekolah SK Putrajaya Presint 16(2)

Salam Kasih Sayang,

tak sempat cgu nak chitchat dlm blog cgu ni.. ikutkan semalam macam2 nak cgu cerita.. tapi tak pe la cerita tu cgu bw ke hari ini kan..

baru balik kerja.. memang penat.. tapi dalam hati ni memberontak nak gak kongsi cerita dengan semua pembaca2 blog cgu ni.. hari ni cgu menghadiri Majlis Graduasi anak cgu yang sulung Hariss Hakim.. pejam celik dah besar dah anak cgu.. tahun depan dah sekolah Darjah 1.. ada persembahan pelajar.. berbakat gak anak mama rupanya.. (macam mamanya gak.. ;) ... )


Persembahan pertama pelajar2 Pra Sekolah SK Putrajaya Presint 16(2)
Bila tengok pencapaian akademik hakim... alhamdulillah .. Baik dan Memuaskan.. pandai anak mama.. ;)

semasa menerima anugerah..



 anak mama...
 bersama mus'ab n teacher zaleha...


gembiranya anak mama...

mus'ab...  pakcik hakim ni... sebaya.. kawan baik dan kawan gaduh gak.. kelakar tgk diorang ni kalau gaduh... hehehe

Anim, Fara dan Sila

Salam...

sementara menunggu utk hadiri 'workshop' ... update blog ok gak.. ikutkan memang kerja menimbun nak kena siapkan sebelum cuti akhir tahun. hari ni dan esok cgu nak rehatkan diri dan minda... mempelajari satu ilmu yang akan bantu untuk jalani kehidupan seterusnya. rehat sat utk fikir tentang kerja...

pagi tadi sempat jumpa kawan lama yang dah sepuluh tahun tak jumpa. sembang2 di Taman Warisan Putrajaya. ok gak. lama tak pergi ke situ. tak berubah betul Anim ni.. jumpa dgn fara sekali. ingat masa belajar di U dulu.. lama sungguh masa berlalu..

apa yg best tentang kawan cgu ni.. berjaya akhirnya dia jadi Akauntan Negara.. ada CA (chartered accountant).. bestnyer kan. cgu tak dapat2 lagi sampai sekarang.. kawan sorang lagi kt Shell. Syarikat yang ternama gak tu. tu la bila berkumpul, masing2 dengan cerita masing2. byk suka daripada duka. ;)


kira ok la lepas ni adalah tempat rujukan cgu jika cgu ada masalah2 untuk dapatkan perkembangan terbaru dalam bidang perakaunan ni..

Kejohanan Mendayung Piala DYMM Sultan Selangor 2010

Salam...

alhamdulillah dah selesai Program ni... berjaya jua akhirnya... "Sultan gembira".. itulah yang disampaikan oleh pegawai bahagian protokol istana Selangor.. lega rasanya... masing2 semua gembira bila dah selesai.. kalau rekod video masa tu.. memang best...  selesai satu program... next program menanti... macam2 sebelum cuti akhir tahun ni... apapun cikgu pentingkan dulu anak2 didik cikgu yang dah nak periksa SPM lagi beberapa hari je lagi...

tugas LO memang mencabar... pengalaman pertama macam tak percaya... ada byk kelemahan... apapun dah selesai...

lama gak cikgu tak update blog ni.. memang sibuk dengan kelas pagi petang siang malam... selagi SPM tak berakhir selagi tu la cikgu akan bantu sedaya upaya setakat apa yang cikgu mampu...

Gambar-gambar semasa Kejohanan Mendayung...