Skip to main content

HTO1M Pembelajaran Abad ke 21

Anda TIDAK PERLU lagi buang MASA dan DUIT untuk tuisyen  anak DEMI kecemerlangan akademik mereka. Kini semuanya MUDAH dan JIMAT serta SESUAI dengan DUNIA MASA KINI anak anda. Di tuisyen online HTO1M, kami berikan anda REVOLUSI tuisyen  online berteraskan konsep PENDIDIKAN ABAD KE-21 yg TERBAIK!!

Mengapa TUISYEN ONLINE HTO1M?

>> 100% Pendidikan Abad Ke-21
>> Dikendalikan oleh guru bertauliah dan berpengalaman
>> Tahun 4 hingga Tingkatan 5
>> Ikut format & silibus terkini.
>> Kandungan nota dan bahan latihan lengkap serta pelbagai
>> Dilengkapi format PBS, KBAT dan i-THINK.
>> Interaktif dan mesra pengguna.
>> Akses secara online & offline
>> boleh diakses mlalui computer, tablet dan smatphone.
>> Murah!! – Satu subjek RM25/bulanan
>> Dan BANYAK lagi

Bukan itu saja. Ibu bapa boleh pendapatan sampingan MUDAH dgn bantu promosi tuisyen online HTO1M. CARA MUDAH!! Smuanya di hujung jari. COPY PASTE je.

APA PERLU BUAT??
>> Ingat & Simpan :: (KOD AGEN ANDA MY17770990)
>>Join GROUP telegram PARENT :: HTO1M utk INFO TERKINI.
https://t.me/joinchat/AAAAAEE4SDAuqJiFES2d6g
https://t.me/joinchat/AAAAAEE4SDAuqJiFES2d6g
https://t.me/joinchat/AAAAAEE4SDAuqJiFES2d6g
https://t.me/joinchat/AAAAAEE4SDAuqJiFES2d6g
>> Daftar keahlian dengan aktifkan langganan akaun murid untuk anak &  PILIH guru bimbingan.
>> Bantu PROMOSI tuisyen online guru HTO1M melalui viral iklan. CONTOH IKLAN yg disediakan (CopyPaste)
>> Nikmati bonus dan imbuhan lumayan yang disediakan.

TUNGGU apa !! RAMAI ibu bapa telah SERTAI tuisyen online HTO1M utk kecemerlangan anak mereka. Lebih JIMAT dan PRAKTIKAL. Malah boleh buat income tambahan  Anda BILA lagi?? REBUTLAH peluang keemasan utk kecemerlangan ANAK dan UBAH ekonomi KELUARGA anda. BERTINDAKLAH SEKARANG!!

Hubungi sy utk dapat langganan akaun murid secara PERCUMA. Ianya TERHAD!!
Whatsapp @ telegram

>> 0105320369 & Admin cikgusila.com
>> 0105320369 & Admin cikgusila.com
>> 0105320369 & Admin cikgusila.com

Comments

Popular posts from this blog

ASET, LIABILITI, EKUITI PEMILIK, HASIL DAN BELANJA

PENGERTIAN DAN PENGELASAN ASET Harta bernilai yang dimiliki oleh sesebuah syarikat yang digunakan untuk menjalankan aktiviti perniagaan. Terbahagi kepada dua iaitu; 1. Aset Bukan Semasa ( Aset Tetap) Digunakan untuk menjalankan perniagaan dan bukan untuk tujuan jualan semula. Aset yang tahan lama dan kekal untuk beberapa tempoh perniagaan. Contoh; Mesin, Kenderaan (Kereta, Van, Motorsikal, Bas), Premis, Lekapan dan Lengkapan / Kelengkapan, Perabot (almari, kerusi, meja) dan Alatan Pejabat (komputer, mesin taip, mesin kira, mesin fotostat). 2. Aset Semasa Harta yang senang berubah bentuk dan nilai dalam satu tempoh perakaunan. Aset yang boleh bertukar menjadi wang tunai dalam tempoh yang cepat atau digunakan dalam satu tempoh perakaunan. Contoh; SPBT - Stok akhir, Penghutang, Bank, Tunai, Hasil belum terima, Belanja Terdahulu. LIABILITI Tanggungan hutang perniagaan kepada pihak luar yang perlu dijelaskan dengan w

Tugasan Kerja Kursus Tingkatan 4 SPM 2011

Tugasan KerjaKursus Tingkatan 4 - 2014  Terbaru!!! klik di hyperlink *************************************************************************** salam 1Malaysia, alhamdulillah cgu masih diberi peluang untuk meneruskan tanggungjawab yg diberi olehNya... tinggal beberapa hari je lagi kerja kursus perlu dihantar oleh semua pelajar yang mengambil Prinsip Perakaunan SPM.... tenang kan fikiran untuk dapatkan hasil yang baik... ramai yang minta cgu contoh kerja kursus... kali ni cgu akan upload CONTOH KERJA KURSUS TINGKATAN 4.... harapan cgu cuma satu agar contoh ini dijadikan sebagai panduan dan rujukan semata2... tidak boleh ditiru oleh mana2 pelajar mahupun guru atau sesiapa sahaja... terima kasih kepada adik cgu "aliaa" yg turut memberi sumbangan dalam penghasilan contoh kerja kursus ini... :) CONTOH KERJA KURSUS TINGKATAN 4 2010... setiap pelajar mesti ada ketiga-ketiga elemen.. Elemen 1 (pengenalan perniagaan) Elemen 2 (urusniaga, dokumen, buku catatan pertama

LEJAR

Buku akaun yang digunakan untuk merekodkan urus niaga perniagaan. Akaun berbentuk T. Lajur tarikh - Mencatat tarikh urus niaga Lajur butir – mencatat nama akaun Lajur folio – mencatat nombor rujukan Buku Catatan Pertama (mengesan catatan dalam akaun) Lajur jumlah – mencatat nilai wang sesuatu urus niaga Cara merekod urus niaga adalah berasaskan prinsip catatan bergu. Akaun terbahagi dua iaitu; Akaun Perorangan – penghutang, pemiutang, ambilan dan modal Akaun Bukan Perorangan – akaun nyata (akaun aset) dan akaun nominal (akaun hasil dan belanja). Mengimbang dan Menutup Akaun Untuk mengetahui baki setiap akaun di akhir suatu tempoh. Mengimbang akaun – mencari perbezaan di antara jumlah debit dan jumlah kredit dalam akaun. Menutup akaun hasil dan belanja dengan memindahkannya ke Akaun Perdagangan atau Akaun Untung Rugi. Tujuan menutup akaun untuk ; memulakan akaun hasil dan belanja dengan baki sifar pada suatu tempoh perakaunan.

AKAUN KAWALAN

1. TUJUAN AKAUN KAWALAN a. Memudahkan jabatan kredit memperoleh jumlah baki keseluruhan penghutang dan pemiutang. b. Kesilapan dan kesalahan Imbangan Duga mudah dan cepat dikesan. c. Dapat menentukan ketepatan dan kesahihan catatan di dalam lejar. d. Penipuan atau pemalsuan dapat dikesan dan dicegah. 2. AKAUN KAWALAN PENGHUTANG · Akaun Belum Terima / Akaun Kawalan Lejar Jualan / Akaun Pelbagai Penghutang · Menunjukkan jumlah penghutang yang terdapat di dalam Lejar Jualan bagi satu tempoh tertentu. · Format Akaun Kawalan Penghutang (Tambah Hutang) aset tambah (Kurang Hutang) aset kurang Akaun Kawalan Penghutang Baki b/b Jualan (kredit) Bank (cek tak layan) Diskaun diberi (dibatalkan) Faedah Angkutan keluar Baki h/b XX XX XX XX XX XX XX Baki b/b (kredit)

TUGASAN TERKINI : KERJA KURSUS PRINSIP PERAKAUNAN TINGKATAN 4 SPM 2012

Salam kasih sayang, baru je cgu balik daripada bank islam... menyelesaikan urusan projek khas... alhamdulillah... sebelum pergi ke  bank cgu dah semak di laman web lpm tapi tak de lagi... sampai je tgk dah ada info terbaru... maknanya kerja kursus tingkatan 4 prinsip perakaunan tetap akan dilaksanakan... cgu menurut perintah... yang penting anak2 didik cgu mesti buat... dgr arahan cgu... hehe... blh dapatkan soalan tugasan dan panduan serta pelaksanaan tugasan di bawah ini : Soalan  (wajib di print oleh semua pelajar) Panduan dan Pelaksanaan  (nak print boleh tak nak print pun boleh... ;) ) Selamat mencuba dan melaksanakan tugasan yang diberi dengan penuh tanggungjawab, jujur dan amanah... ;)