Saturday, December 18, 2010

AFF SUZUKI CUP 2010

Salam Kasih Sayang,

Dah berlalu seharian kita meraikan kejayaan Malaysia di Semi final AFF Suzuki Cup 2010... tak pernah2 Malaysia menang alhamdulillah tahun ni kejayaan di pihak kita... cgu pun baru bangun daripada keletihan... macam la kita yg main bola... hahaha...

Terima kasih bebanyak la kat Suzuki... sebab dia yg bagi tiket free... tu pun sbb konvoi keta swift... guna gak cgu beli swift... kereta idaman... berjaya gak cgu milikinya... ;)

 ermmm... cantik kan...

pertama kali ni tangkap gambar dgn keta sendiri... ;) rasa bangga akhirnya cita2 tercapai... 
penat lelah keje... yeye

Thursday, December 9, 2010

SPM Prinsip Perakaunan 2010

Salam Kasih Sayang,

Ya Allah Ya Rasulullullah... 
aku mohon kepadaMu agar Kau lembutkan dan tenangkan hati pemeriksa-pemeriksa yang memeriksa kertas jawapan anak2 didik ku...

ehsan, zakwan, salleh, irfan, ainul, taufik, faridzuan, iqbal, faeeq, firdaus m.nor, yazid, rafid, amir aiman, hafiz, fuad, zulhaqim, wafie, azri, firdaus maswan, alim, muzakkir, syed, hariz, afiz, hazim, nabil, farhan, fazzmal, lokman, izzudin, ahmad  nor izudin, 
muzammil, amirul amin, ai'zuddin, hakim, raqib, anuar, zamri, zulhelmi, azzam, amirul haziq, umair, aizat,hannan, azfar, ahmad, ikram, farid, azri aizat, syahir, haziq, edika, azim, iqmal, asil, hairil, akif, azhan, syafiq aiman, 
ezmir syafiq, maisarah,amira, seha, aizat, ravi, hamzah, amir, rizwan, faisal dan hakim...
mendapat keputusan yang cemerlang dalam Prinsip Perakaunan A+...
Amin.


alhamdulillah .... selesai dah tahun ni.. tahun depan dengan strategi yang baru.. Boleh tahan juga soalan tahun ni..
KERTAS 1 : "senang sangat".. ramai yang berpendapat sedemikian.. cgu sendiri kategori kan soalan memang senang.. aras 1.. mudahan ramai pelajar yang dapat menjawab dengan betul dan tepat.
KERTAS 2 :
  1. SOALAN 1 : Ada student cgu yang kata soalan mencabar. ermm.. soalan yg dah tak akan keluar lagi mulai tahun depan.. bentuk soalan perniagaan yang dah lama menjalankan perniagaan... dokumen yang sukar dikeluarkan.. Dokumen 5. (Nota Debit : caj pengangkutan dikenakan atas belian) .. jawapan : Rekod di dalam Jurnal Am... dt: Angkutan masuk dan kt: Yatee Batik Enterprise. Dokumen2 sukar dibincangkan semasa Bengkel Cemerlang Dokumen di Bilik Persada Matematik Tambahan.. ;)
  2. SOALAN 2 : Rekod Tak Lengkap : Milikan Tunggal - Kaedah Analisis... 'direct question'.. ok. nak kata butiran mengelirukan.. tak juga.. ;)... bab yang selalu cgu beri penekanan.. semoga semua anak didik cgu dapat buat dengan baik..
  3. SOALAN 3 : Pelarasan - Hutang lapuk dihapuskan tu sama maksudnya dgn hutang lapuk.. senang.. faham BADLEH dapat buat dengan baik.. ;)
  4. SOALAN 4 : Buku Tunai Runcit - soalan yang cgu target dari tahun 2004.. akhirnya keluar tahun ni.. belajar semasa tingkatan 4... berulang kali juga cgu terangkan di dalam kelas... soalan peperiksaan pertengahan tahun 2010. malam akhir tu pun cgu dah pesan tengok semula soalan2 semua peperiksaan... soalan memang senang sangat.. ;)
  5. SOALAN 5 : SYARIKAT BERHAD - keluar lagi tahun ni... ok sangat2.. malam akhir tu memang dibincangkan semula.. direct question... bentuk soalan yang selalu dibuat... ;)
  6. SOALAN 6 : Tafsiran Penyata Kewangan - formula mesti diingat dengan baik... ingat formula memang soalan ni jadi senang sangat.. sebab direct... tak de yang perlu fikir lama2.. tinggal cari jawapan sepertimana dalam formula.. cgu rasa ramai yang pilih soalan ini.. ;)
bagi cgu.. soalan tahun ni lebih mudah berbanding soalan sebelumnya.. sebab dalam koleksi soalan trial SPM 2010 lengkap semua bab yang keluar tahun ni ada dalam koleksi tersebut.. cgu dah pesan dalam post sebelum ini..

( "TIPS PRINSIP PERAKAUNAN SPM 2010.... 
apapun kalau pelajar dapat jawab semua soalan trial SPM 2010 .. 18 set .. cgu yakin pelajar semua dapat menjawab dengan baik semasa menduduki peperiksaan prinsipperakaunan.. ;).. dan keputusan SPM Prinsip Perakaunan mesti A+... Amin... Good Luck !!!)

sapa ingat dan ikut cakap cgu mesti dia boleh jawab dengan baik kan... ;) .. lepas ni kalau cgu cakap je mesti dengar ye... ;) dan terima dengan hati yang terbuka... ;)

SPM pun dah berakhir kan untuk semua 5B dan 5C... harap dapat bagi kerjasama dengan cgu.. beri testimonial dengan segala ilmu yang dah cgu beri kepada semua.. amalkan sentiasa dengan keyakinan yang tinggi... 
hari ni cgu rasa sungguh bahagia, gembira dan tenang bila dapat menunaikan solat dhuha, taubat dan hajat bersama dengan semua pelajar akaun di surau sebelum peperiksaan bermula.. terima kasih kepada semua.. esp.. fazzmal dan ainul yang mengetuai majlis tadi.. ini lah bakal2 pemimpin masa hadapan.. ;)
 ingat cgu... 
i love u all... 

Wednesday, December 8, 2010

Salam Awal Muharram 1432H

Salam Kasih Sayang... Salam Awal Muharram...

Wow!!! indahnya hari ini...sambut tahun baru... seronoknya.. gembira hati tak terkata apa yg berlaku hari ni merupakan titik tolak permulaan.. azam dan semangat baru. terima kasih kepada semua esp hariss, mkbpk, ank2 mama, fara, emylia .  tidak lupa Dato' yang banyak membantu.. memberikan ilmu yang sungguh bermakna dalam diri cgu.. Terima Kasih.. syukur alhamdulillah... ;)

09 Disember 2010 ... SPM Prinsip Perakaunan... tinggal sehari je lagi nak periksa kan.. dekat sangat tu.. kepada semua anak didik cgu.. Kuatkan semangat... habis Biologi terus pulun Akaun.. percaya dan yakin 100%.. Set minda POSITIF!!! A+ 3x.. WOW!!SENANGNYA!!! ingat tu..belajar di akhir2 banyak membantu kejayaan yang cemerlang dengan syarat FOKUS!!! Cgu yakin 100% semua pelajar cgu BOLEH! Amin..

Buat semua anak didik cikgu,
ehsan, zakwan, salleh, irfan, ainul, taufik, faridzuan, iqbal, faeeq, firdaus m.nor, yazid, rafid, amir aiman, hafiz, fuad, zulhaqim, wafie, azri, firdaus maswan, alim, muzakkir, syed, hariz, afiz, hazim, nabil, farhan, fazzmal, lokman, izzudin, ahmad nor izudin, muzammil, amirul amin, ai'zuddin, hakim, raqib, anuar, zamri, zulhelmi, azzam, amirul haziq, umair, aizat,hannan, azfar, ahmad, ikram, farid, azri aizat, syahir, haziq, edika, azim, iqmal, asil, hairil, akif, azhan, syafiq aiman, ezmir syafiq, maisarah,amira, seha, aizat, ravi, hamzah, amir, rizwan, faisal dan hakim...

Buat semua pembaca2 setia blog cgu yang akan mengambil SPM 2010 dan semua pelajar yang akan mengambil bahan2 dan nota daripada blog cgu...

dengan penuh kasih sayang.. cikgu memohon ampun dan maaf di atas segala salah dan silap.. dan cikgu ampunkan segala salah silap semua terhadap cgu.. cgu redhakan dan halalkan segala ilmu yang cgu berikan kepada semua.. cgu doakan semoga kalian semua mendapat keberkatan dan kejayaan yang cemerlang gemilang terbilang dalam Prinsip Perakaunan SPM 2010... Kejayaan diri sendiri adalah kejayaan kepada semua orang yang kita sayang... ibubapa, keluarga, guru dan sekolah.. ;)

"i love u"
Ingat cgu selalu..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...