Monday, June 30, 2008

Penyata Kewangan Perkongsian

Salam....

Berjumpa lagi... alhamdulillah hari ni cuti di SAS.. cuti berganti selepas dua program dijalankan hari Sabtu 28 Jun 2008 yang lepas... Majlis Anugerah Cemerlang dan Hari Akademik... selesai semua dalam pukul 5.00 petang... ramai juga ibu bapa yang datang dan berjumpa cikgu bagi mata pelajaran Prinsip Perakaunan dan Kemahiran Hidup...

Kali ni cikgu akan upload skema bagi latihan Penyata Kewangan Perkongsian... Klik di sini. "Skema"

Lega hati cikgu kerana pelajar telah didedahkan dengan semua tajuk yang penting... cikgu harap semua pelajar 5b dapat membuat latihan diberi. Buat sehingga faham...

Skema Jawapan Pembubaran Perkongsian

Salam,

Maaf kan cikgu sebab lambat upload skema Pembubaran Perkongsian seperti mana yang telah dijanjikan... Husna masuk wad lagi.. cikgu terpaksa cuti selama seminggu lebih untuk jaga Husna.. Sepanjang di hospital cikgu tidak sempat untuk buat apa2 memandangkan keadaaan Husna yang agak tidak stabil mulai 13 hingga 18 Jun 2008... Alhamdulillah sekarang Husna dah kembali pulih. Cikgu berdoa sangat moga Husna sembuh seperti sedia kala.. Cikgu redha dengan dugaan semua ini... Cekal dan tabah di samping sabar yang berterusan... insyaallah...

Selepas keluar wad cikgu pula yang hadapi masalah kesihatan.. apapun cikgu mampu menahannya... mungkin terlalu lama di dalam tempat yang sejuk menyebabkan badan tidak sihat.. tapi sekarang sudah pulih sedikit.. yang penting anak2 cikgu sihat...

Beberapa hari yang lepas PK1 dah jumpa dengan cikgu... Emmmm kenapa ada 7D? Cikgu kena berusaha lagi... untuk pastikan kejayaan anak2 didik cikgu.. beberapa masalah cikgu telah bincang dengan En Roslan... insyaallah apapun jua keputusannya cikgu akan cuba korbankan masa demi kejayaan kalian...
Banyak perkara yang dirancang selepas ini... dan cikgu harap semua pelajar 5B memberi kerjasama yang baik dan positif demi kejayaan kalian...

Di harap pelajar download skema jawapan pembubaran perkongsian "Skema" dan semak dengan jawapan dan skema.. buat pembetulan mana yang salah... buat sehingga faham.. banyakkan latihan yang lain... sebarang masalah jumpa dengan cikgu...

Kolokium Kecemerlangan Pelajar Projek Khas



Salam,

Dh lama cikgu tak update blog ni.. tidak kesempatan disebabkan beberapa perkara...

15 hingga 17 Jun yang lepas cikgu dengan 4 orang pelajar Projek Khas telah pergi ke Tiara Beach Resort, Port Dickson. Semua 54 buah SBP menghantar wakil dalam Kolokium Kecemerlangan Projek Khas yang pertama kali diadakan.

Harapan cikgu, pelajar2 yang pergi dapat memanfaatkan ilmu yang diperolehi.. jadi role model kepada pelajar Projek Khas yang lain. Cekal, kuat semangat dan tabah hadapi segala rintangan dan cabaran hidup yang bakal ditempuhi.

Satu perkara yang cikgu pegang sesusaha mana kita sekalipun ada orang lain lagi yang lebih susah.. Kesusahan bukan faktor kegagalan.. Kesusahan yang menyebabkan kita boleh berjaya.. Fikir positif....

Cikgu bangga wakil Projek Khas memberi kerjasama yang baik sepanjang kolokium.. Aktif dan masing2 menunjukkan bakat kepimpinan yang baik.. Terima kasih buat Fareez, Zulhasri, Nawawi dan Kamal... Semoga kejayaan mengiringi semua pelajar Projek Khas SAS...

Sunday, June 15, 2008

Latihan Di Dalam Kelas

Salam,
Esok 16.6.2008... cikgu tidak dapat hadir ke sekolah kerana menghadiri Mesyuarat Guru Projek Khas di Tiara Beach Resort... tika dan saat ini cikgu sudah berada di sini... Seronok gak.. tapi rasa susah hati tu ada sebab tak dapat nak teruskan p&p untuk tajuk yang baru iaitu Rekod Tak Lengkap..

Kepada pelajar 5B, esok masa kelas akaun tlg siapkan latihan pembubaran perkongsian.. bagi cikgu masa untuk upload skema... Blh berbincang dengan kawan2 yang lain...Sesiapa yang sudah siap tlg buat persediaan untuk tajuk seterusnya... Rekod Tak Lengkap...

Sebarang persoalan sila jumpa dengan cikgu.. Amin

Monday, June 2, 2008

Analisis SPM Prinsip Perakaunan

Salam...

Di sini cikgu upload Analisis SPM bagi Prinsip Perakaunan. Di harap dengan adanya analisis ini pelajar boleh membuat persediaan yang lebih baik.

Perbincangan lebih lanjut selepas cuti persekolahan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...